Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Klimaatpaviljoen in Zeist geopend

spreng geschoond.jpgdonderdag 02 juni 2022

Op donderdag 2 juni hebben Wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist,  Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar van het waterschap De Stichtse Rijnlanden en Stef Meijs, programmamanager klimaatadaptatie bij de Provincie Utrecht het klimaatpaviljoen op de Boswerf in het Zeisterbos geopend. Het klimaatpaviljoen is een unieke plek waar particulieren kunnen zien en ervaren hoe je je huis en tuin kunt aanpassen aan het veranderende klimaat.

In eigen tuin is veel mogelijk om regenwater op te vangen en vast te houden en daarmee het riool te ontlasten. Dat helpt om water op straat en overstromingen te voorkomen. Het draagt ook bij tot minder verdroging van de natuur. Op de Boswerf laat het Utrechts Landschap zien hoe dit werkt voor de Utrechtse Heuvelrug.

In het Zeisterbos werkt Utrechts Landschap samen met partners aan het klimaatbestendig inrichten van onder andere het Zeisterbos. De watergangen zijn geschoond met meerwaarde voor natuur, cultuurhistorie, waterkwaliteit en klimaatadaptatie. Wil je meer over weten over dit project? Kijk hier

UL22_toekomstvisie_panelen_v4 (mock-up+maatvoering)

« Terug

Delen:

Share Share