Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein

WhatsApp Image 2022-06-03 at 9.09.40 AM.jpegvrijdag 03 juni 2022

Op zaterdag 11 juni is het jaarlijks terugkerende schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein. Drentse heideschapen worden door scheerders van hun vacht verlost en deze vachten worden te koop aangeboden. De pasgeboren lammetjes worden volgend jaar pas geschoren.

Voor bezoekers is er die dag van alles te doen en te zien. Zo kan men zien hoe schapenwol gesponnen wordt. Kinderen kunnen een rondje met de paardenkar, hout zagen, stokken schillen of broodjes bakken. Voor gezinnen is er een wandeling langs de vijver met aardwal. Een gids vertelt over de geschiedenis van het landgoed.

Voor meer informatie, bekijk de activiteit op de website via deze link.

Over Heidestein, Bornia

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. De gemarkeerde wandelroute voert door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. In een oude schaapskooi zit een informatiecentrum van Utrechts Landschap.

« Terug

Delen:

Share Share