Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Help mee om de natuur op landgoed De Woerd veilig te stellen

UL - landgoed De Woerd door André Russcher.jpgvrijdag 17 december 2021

Ruimte in de provincie Utrecht is schaars. Juist daarom is het belangrijk om bestaande natuur zoveel mogelijk te behouden. Utrechts Landschap krijgt de kans om landgoed De Woerd bij Driebergen-Rijssenburg aan te kopen en heeft geld nodig om dit mogelijk te maken. De natuurbeschermer roept mensen op om te helpen en bij te dragen via www.utrechtslandschap.nl/doneer.

De aankoop van het landgoed biedt prachtige kansen voor de natuur. Het landgoed bestaat uit 24 hectare bos, met een mooie overgang van droog bos met vooral zomereiken naar wat natter bos met onder andere zwarte els. Het ligt op de overgang tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn en juist die overgang van hoog naar laag en van droog naar vochtig is ontzettend waardevol voor de biodiversiteit.

Belangrijke schakel

Landgoed De Woerd grenst aan natuur die al in eigendom is van Utrechts Landschap. Met de aankoop ontstaat er een stevig robuust natuurgebied dat een belangrijke schakel vormt in de ecologische verbinding tussen de natuur op de Utrechtse Heuvelrug en in het Kromme Rijngebied.

Rustgebied

Het gebied is niet toegankelijk voor publiek en dat blijft zo. Het is een rustgebied waar dieren alle ruimte krijgen. Er komen nu al dassen, reeën en ringslangen voor. Een oase van rust, met hoge natuurwaarden. Utrechts Landschap hoopt dat het gebied met de steun van vele donateurs en fondsen kan worden aangekocht, zodat de waardevolle natuur behouden blijft.

Jubileumaankoop

In 2022 viert Utrechts Landschap haar 95-jarig bestaan. Eigenaar worden van landgoed De Woerd zou voor de natuurbeschermer de kers op de verjaardagtaart zijn. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft al besloten de aankoop van het gebied te steunen met een bijdrage van € 100.000. Utrechts Landschap hoopt dat veel meer mensen deze waardevolle natuur willen behouden en een bijdrage doen via www.utrechtslandschap.nl/doneer. Elk bedrag is welkom!

« Terug

Delen:

Share Share