Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Junior Boswachter Toezicht & Handhaving

Junior Boswachter Toezicht & Handhaving (BOA Domein II)

37 uur per week (fulltime)

Mooie startersfunctie!

De afdeling Terreinbeheer richt zich op het optimaliseren van- en excelleren in het terreinbeheer op basis van vastgestelde beheervisies en doelen. Naast het uitvoeren van natuurbeheer, draagt de afdeling zorg voor de beleefbaarheid van de terreinen door openstelling voor recreatief gebruik en door uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes. De afdeling staat onder leiding van het hoofd Terreinbeheer en is onderverdeeld in twee regio’s (Noord en Zuid) die elk onder leiding staan van een Regiobeheerder.

Dit ga je doen

Als junior boswachter Toezicht & Handhaving zorg jij voor het uitvoeren van toezicht en handhaving in de terreinen van Utrechts Landschap en de daarbij behorende planning, administratie en rapportage. Vanuit een basishouding van gastheerschap worden bezoekers geïnformeerd over natuur, landschap en cultuurhistorie en aangesproken op ongewenst gedrag. De junior boswachter Toezicht & Handhaving kan waar nodig zijn bevoegdheden inzetten en overtreders verbaliseren. Daarnaast denk je actief mee over maatregelen die (potentiële) conflicten tussen recreanten onderling en recreanten en natuurwaarden beperken, zoals zonering, terreininrichting, bebording en communicatie. De Boswachter Toezicht & Handhaving maakt onderdeel uit van regioteam Noord.

Je werkt samen met een ervaren boswachter Toezicht & Handhaving die je alle kneepjes van het mooie vak gaat leren.

Wie ben jij?

Je hebt een groen hart en vindt het heerlijk om buiten te zijn in de natuur. Je hebt kort geleden je opleiding tot BOA domein II afgerond of je bent van plan deze op korte termijn te gaan behalen.  Je staat stevig in je schoenen en je bent communicatief vaardig. Je staat aan het begin van je loopbaan en wilt graag je bijdrage leveren in de bos- en natuursector. Je vindt het niet vervelend om je werkzaamheden grotendeels alleen te verrichten, maar staat wel onder supervisie van een ervaren boswachter Toezicht & Handhaving. Je schuwt het werken op basis van een rooster en onregelmatige werktijden (avonden en weekenden) niet.

Wat vragen wij ?

 • Je hebt een werk-/denkniveau op MBO 3/4
 • Je hebt een opsporingsbevoegdheid (boa-akte; domein II) en kennis van relevante wet- en regelgeving of je bent bereid deze te behalen;
 • Je kiest bewust voor een toekomst in toezicht en handhaving in (natuur)terreinen;
 • In bezit van rijbewijs BE;
 • je bent gastvrij, standvastig en hebt overtuigingskracht;
 • een enthousiaste, oplossingsgerichte en zelfstandige houding;
 • goede communicatieve en administratieve vaardigheden;

Wat biedt Utrechts Landschap jou?

 • De mogelijkheid om bij een organisatie te werken die opkomt voor de belangen van de natuur en het erfgoed in de provincie Utrecht;
 • Een plek om het beste uit jezelf te halen en waar je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen;
 • Een aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren kan worden verlengd voor onbepaalde tijd;
 • Inschaling in schaal 5 volgens de Raam‐cao Bos en Natuur deel Landschappen
 • Er is geen sprake van een onregelmatigheidstoeslag.
Download deze vacature