Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Tabaksschuur Amerongen

Tabaksschuur Amerongen

Tussen Amerongen en Rhenen ontmoeten twee grootheden elkaar: de Utrechtse Heuvelrug en de Nederrijn. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. De heuvelrug is al eeuwenlang hoog en droog. De rivier daarentegen is voortdurend in beweging, nat en onvoorspelbaar. Op de overgang van hoog naar laag staat informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen.

Het eigentijdse informatiecentrum van Utrechts Landschap en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is gevestigd in een monumentale tabaksschuur. Het informatiecentrum vormt een ideaal startpunt om de afwisseldende omgeving te ontdekken. Vanuit het informatiecentrum liggen de verschillende landschappen binnen handbereik. Ook het hoogste punt van de Heuvelrug (68,9 m) en het historische dorp Amerongen met het kasteel en tabaksteeltmuseum liggen op loopafstand. In het infocentrum zit een klein winkeltje en u kunt er terecht voor een kopje koffie/thee en een kleine versnapering. Informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen vormt één van de groene entrees van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en een Toeristisch Overstap Punt(TOP).

Openingstijden

Woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Extra: in februari en maart is het infocentrum op iedere eerste en derde zondagochtend van de maand geopend van 10.30 tot 16.00. 

Adres

Tabaksschuur Amerongen, Veenseweg 8, 3958 ET Amerongen. Parkeren bij Sportpark De Burgwal, adres Burgwal 2-4. Vandaar ca. 5 minuten lopen.

Toilet

Aanwezig.

Wandelroutes

Amerongse Bos

Wandelroutes

Naar routes
Kinderroute

Kinderroute

Ga mee op ontdekkingstocht! Tijdens de natuurweetjeswandeling leer je van alles over het bos en de natuur. Onderweg doe je opdrachten. De route is verkrijgbaar in het infocentrum.

Meer informatie
Excursies in Amerongse Bos

Met een gids op pad

Excursies in Amerongse Bos

Bekijk de data

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om in het Amerongse Bos een excursie te krijgen met uw eigen groep.

Meer informatie

Tentoonstelling

De heer F.H.M. Grapperhaus uit Amerongen heeft aan Utrechts Landschap een collectie oude landbouwgereedschappen nagelaten. Regelmatig worden stukken uit deze collectie tentoongesteld in het informatiecentrum. Momenteel is er een tentoonstelling te zien met het thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. In de tentoonstelling zijn voorwerpen te zien waar alle drie de groepen gebruik van maakten.