Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Park Vliegbasis Soesterberg

Excursies op Park Vliegbasis Soesterberg

Het is mogelijk om op Park Vliegbasis Soesterberg onder begeleiding van gidsen van Utrechts Landschap een groepsexcursie te maken, per fiets of te voet.

De gids leert je meer over de militaire geschiedenis van het terrein en over de daarmee samenhangende bijzondere natuurontwikkeling. Je krijgt toegant tot delen van het park die niet vrij toegankelijk zijn en toegang tot enkele historische gebouwen. NB: vanwege de van kracht zijnde corona richtlijnen is het betreden van de gebouwen op dit moment niet mogelijk.

Tijdens de excursies ontdekken we sporen van de begintijd van het vliegen, van WO II en de Koude Oorlog. We fietsen over het hele terrein van de voormalige vliegbasis, door een gevarieerd bosgebied, langs schrale graslanden en oude startbanen. Wandelend komen we vooral in het noordelijk bosgebied met herinneringen aaan WO II en de Koude Oorlog. 

En alles wordt natuurlijk omlijst met verhalen van de gidsen van het Utrechts Landschap.

  • De fietsexcursie is ruim 10 kilometer lang en duurt ca 2 uur. De wandelexcursie is ca 5 kilometer lang en duurt 1,5 - 2 uur.
  • De excursies starten bij café-restaurant Soesterdal, Verlengde Tempellaan 2 (hoek Veldmaarschalk Montgomeryweg - Batenburgweg), Soesterberg. Daar is een fietsenstalling en gratis parkeerruimte voor de auto.
  • Aan de excursie met gids(en) zijn kosten verbonden. Voor een groep van 15 personen is dat €75,00.
  • Voor aanvang van de excursie dient de gids in het bezit te zijn van een lijst met de namen van alle excursie deelnemers met telefoonnummers. Zonder vermelding op de deelnemerslijst kan niet aan de excursie worden deelgenomen. In verband met eventuele traceerbaarheid worden de deelnemerslijsten door Utrechts Landschap tenminste 4 weken bewaard.
  • Bij aanmelding van meer dan 15 deelnemers gaan wij uit van meerdere groepen, elk met maximaal 15 deelnemers. Waar mogelijk wordt een groep begeleid door 2 gidsen.
  • Na afloop van de excursie stuurt Utrechts Landschap een factuur naar het opgegeven factuur(mail)adres.
  • NB. Utrechts Landschap kan niet voor fietsen zorgen of voor catering tijdens de excursies. Neem zelf een fiets mee of huur deze bij een verhuurbedrijf in de regio, b.v. bij fietsverhuur TCS Fietsen, Rademakerstraat 1, Soesterberg (06-55253562). Restauratieve en sanitaire voorzieningen zijn voorhanden bij café-restaurant Soesterdal (voor reserveringen 035-601 2308).
Direct aanvragen