Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Park Vliegbasis Soesterberg

Excursies op Park Vliegbasis Soesterberg

Het is mogelijk om op Park Vliegbasis Soesterberg onder begeleiding van gidsen van Utrechts Landschap een groepsexcursie te maken, per fiets of te voet.

De gids leert je meer over de militaire geschiedenis van het terrein en over de daarmee samenhangende bijzondere natuurontwikkeling. Je krijgt toegant tot delen van het park die niet vrij toegankelijk zijn en toegang tot enkele historische gebouwen.

Tijdens de excursies ontdekken we sporen van de begintijd van het vliegen, van WO II en de Koude Oorlog. We fietsen over het hele terrein van de voormalige vliegbasis, door een gevarieerd bosgebied, langs schrale graslanden en oude startbanen. Wandelend komen we vooral in het noordelijk bosgebied met herinneringen aaan WO II en de Koude Oorlog. 

En alles wordt natuurlijk omlijst met verhalen van de gidsen van het Utrechts Landschap.

  • De fietsexcursie is ruim 10 kilometer lang en duurt ca 2 a 2,5 uur. De wandelexcursie is maximaal 5 kilometer lang en duurt 1,5 - 2 uur.
  • De fietsexcursies starten bij café-restaurant Soesterdal, Verlengde Tempellaan 2 (hoek Veldmaarschalk Montgomeryweg - Batenburgweg), Soesterberg. Daar is een fietsenstalling en gratis parkeerruimte voor de auto.
  • De startlocatie van de wandelexcursie is te bepalen in samenspraak met de gidsen.
  • De maximale groepsgrootte is voor de fietsexcursie 20 personen en voor de wandelexcursie 15 personen.
  • Aan de excursie met gids(en) zijn kosten verbonden. Voor een groep van max. 20(fiets)/15(wandel) personen is dat € 95,00.
  • Bij aanmelding van meer dan 20(fiets)/15(wandel) deelnemers gaan wij uit van meerdere groepen, elk met maximaal 20(fiets)/15(wandel) deelnemers.
  • Waar mogelijk wordt een groep begeleid door 2 gidsen.
  • Na afloop van de excursie stuurt Utrechts Landschap een factuur naar het opgegeven factuur(mail)adres.
  • NB. Utrechts Landschap kan niet voor fietsen zorgen of voor catering tijdens de excursies. Neem zelf een fiets mee of huur deze bij een verhuurbedrijf in de regio, b.v. bij fietsverhuur TCS Fietsen, Rademakerstraat 1, Soesterberg (06-55253562). Restauratieve en sanitaire voorzieningen zijn voorhanden bij café-restaurant Soesterdal (voor reserveringen 035-601 2308).
Direct aanvragen