Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Eerste molenaar, Tweede molenaar of Leerling molenaar

Eerste molenaar, Tweede molenaar of Leerling molenaar

Met de molens komen natuur, landschap en monumenten bij elkaar. Dankzij poldermolens kon het unieke veenweidelandschap in het westen en noorden van de provincie ontstaan. Korenmolens bepalen al eeuwenlang het silhouet van vele stadjes in de provincie.

Utrechts Landschap beheert 23 polder- en korenmolens van Stichting De Utrechtse Molens. Restauratie en actief beheer zorgen ervoor dat de molens in goede staat zijn. Zo blijven ze een belangrijk deel uitmaken van het Utrechtse landschap.

Eerst, tweede en leerling Molenaar (vrijwillig)

  • Heb jij het diploma Vrijwillige Molenaar van Het Gilde?
  • Of ben jij een leerling-molenaar die de opleiding van Het Gilde volgt of wilt gaan volgen?

Dan bij jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Als eerste molenaar draag je de verantwoordelijkheid ondersteun bij de werkzaamheden zoals het laten draaien van de molen, het dagelijks onderhoud en de openstelling voor het publiek. Als tweede molenaar (of leerling - molenaar) ondersteun je de eerste molenaar in het uitoefenen van alle werkzaamheden. Hier vindt u meer informatie over de opleiding tot vrijwillige molenaar.

De tijdsinvestering bedraagt een volle zaterdag, liefst iedere week of eventueel per twee weken.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden. 

Stroomt de energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.