Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Vlonderpad Blauwe Kamer

Nieuwe vlonderpad in de Blauwe Kamer

De vogelkijkhut in de Blauwe Kamer is misschien wel de mooiste van Nederland, vindt boswachter Frans Schut. ‘Je hebt daar echt een uniek uitzicht op de broedende kolonies lepelaars en aalscholvers, zelfs de zeearend kun je er regelmatig spotten!’ Niet gek dus dat mensen graag de hut bezoeken. Het paadje tussen twee begroeide walletjes naar de kijkhut toe, is steeds slechter geworden doordat paarden en runderen er graven, vertelt Frans.
 
‘Bij nat weer werd dat een modderboel, met als gevolg dat bezoekers óver de walletjes gingen lopen in plaats van ertússen.’ Dat was natuurlijk niet de bedoeling, want zo worden de dieren verstoord.
 
‘Nu de vlonderbrug in de Blauwe Kamer aan vervanging toe is, is het plan om deze helemaal door te trekken naar de vogelkijkhut,’ vertelt Frans enthousiast. ‘We zetten er wilgenmatten langs zodat de vogels de mensen niet zien, en een raster om de grazers buiten te houden. Bezoekers kunnen met droge voeten naar de vogelkijkhut, de vogels blijven ongestoord en de grazers kunnen aan de buitenkant van het pad toch lekker in de schaduw liggen. We knappen ook meteen de hut op en plaatsen extra informatieborden over al  die prachtige en bijzondere dieren in de Blauwe Kamer.’ De aanleg van het nieuwe vlonderpad (zo’n 200 meter en 1000 plankjes) en het opknappen van de vogelkijkhut kost circa 90.000 euro. Draag jij een plankje bij?
Doneer hier