Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Coördinator gidsen Steenfabriek Bosscherwaarden

Coördinator gidsen Steenfabriek Bosscherwaarden (Wijk bij Duurstede)

Langs Nederrijn en Lek tussen Rhenen en Vianen ligt een groot aantal (voormalige) steenfabrieken. De steenfabriek Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede is één van die fabrieken waar de laatste steen al geruime tijd geleden werd gebakken. Utrechts Landschap heeft dit industriële erfgoed bestaande uit de monumentale ringoven, de 40 meter hoge schoorsteen en een fabriekshal, gerenoveerd. Het ontwerp van de ontvangstruimte refereert aan de droogloodsen die hier in het verleden hebben gestaan. 

In de “droogloods” is een excursiecentrum ingericht. Vanuit dit centrum starten in de periode van april tot oktober regelmatig door vrijwillige gidsen publieksexcursies. Daarnaast worden op aanvraag groepsexcursies gegeven. Het inplannen van de gidsen en de behandeling van excursieaanvragen is in handen van de coördinator.

  • Heb je affiniteit met industrieel erfgoed?
  • Ben je in staat om een goede planning te maken?
  • Houd je daarbij overzicht? 
  • Kun je efficiënt communiceren?
  • Vind je het leuk om de schakel te zijn tussen aanvragers en de gidsen?

Kortom, dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Je belangrijkste taak als coördinator is het aanspreekpunt zijn voor de gidsen en de aanvragers van excursies. In de praktijk houdt dit in dat je afspraken maakt met de aanvragers voor een exursie, daarvoor de nodige gids(en) regelt en de facturatie opmaakt. Daarnaast is het van belang dat je goed contact onderhoudt met de gidsen zodat je hun beschikbaarheid weet en met ander omstandigheden rekening kunt houden. Het is mogelijk de functie van gids en coördinator te combineren.

De tijdsinvestering bedraagt gemiddeld 6 uur per week (minimum 2 uur en maximum 10 uur per week) afhankelijk van het (excursie)seizoen. Dit kun je naar eigen inzicht in delen. 

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.