Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Coördinator beheerteam kasteelpark Loenersloot

Coördinator beheerteam kasteelpark Loenersloot (Stichtse Vecht)

Kasteelpark Loenersloot is vermoedelijk rond 1798 door de landschapsarchitect Gijsbert van Laar aangelegd. Kenmerkend voor het ontwerp zijn een sterk kronkelende waterpartij, kunstmatige heuveltjes en beslotenheid. Ondanks dat het een klein park is, heeft het veel verrassende gezichtspunten. Over de slingervijver zijn diverse bruggetjes. Op de heuveltjes stonden oorspronkelijk objecten zoals een obelisk. Door de intieme en romantische sfeer is het een genoegen om over de paden te slenteren. 

Om het kasteelpark mooi en intiem te houden wordt er veel werk verzet, vooral in het groeiseizoen. De werkzaamheden zijn afwisselend, zoals het snoeien van heesters, opruimen van snoeiafval en bladeren, wieden en schoffelen, verwijderen van invasieve exoten, broeihoop aanleggen voor ringslangen, ruimen van zwerfafval, schoonmaken van nestkastjes en het reinigen van terreinmeubilair. Deze onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door een vrijwillig beheerteam.

  • Houd je van de natuur?
  • Heb je affiniteit met (historische) tuinen?
  • Heb je kennis van sierheesters en bomen?
  • Steek je graag je handen uit de mouwen?
  • Werk je graag in een fijn team en ben je in staat dit aan te sturen?
  • Heb je kennis van de ARBO-regels en veldhulpverlening of bereid dit te leren?
  • Wil je de schakel zijn tussen Utrechts Landschap en het beheerteam?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!

Je belangrijkste taak als coördinator is het aanspreekpunt zijn tussen Utrechts Landschap en de vrijwilligers van het beheerteam. Je bespreekt de planning met de boswachter en de lokale tuinman, je zorgt ervoor dat het beheerteam aan het werk kan en veilig werkt, je houdt de vrijwilligerslijst bij en je verzorgt – indien nodig – de introductie van nieuwe vrijwilligers.

De tijdsinvestering is tweeledig. Aan de ene kant werk je elke 3de vrijdag van de maand mee in het beheerteam (van 9u tot 13u). In het groeiseizoen (periode juni – september) wordt het beheerteam vaker ingezet. Aan de andere kant werk je als coördinator 2 uur per maand extra voor het uitvoeren van je taken.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.