Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Coördinator beheerteam Beerschoten

Coördinator beheerteam Beerschoten (De Bilt)

Vlakbij de stad Utrecht ligt landgoed Beerschoten. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Het aangrenzende Houdringe bestaat uit bos en open grasland. Er staan eiken en beuken  waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Aan de rand van de stuifzandvlaktes in het Panbos ‘wandelen’ de bomen. De wind heeft het zand tussen de wortels weggestoven. 

Om onze landgoederen en bossen mooi te houden wordt er veel werk verzet. De werkzaamheden zijn afwisselend, zoals het verwijderen van opschot van Amerikaanse eik en Amerikaanse vogelkers, plaatsen van afrasteringen, snoeien van ruiterroutes en wandelpaden, maar ook schilderen van hekjes en verwijderen van zwerfafval. Kortom, genoeg te doen! Deze onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door 2 beheerteams die volledig uit vrijwilligers bestaan. Beheerteam A werkt op woensdagochtend, beheerteam B op donderdagochtend.

Coördinator beheerteam A Beerschoten (vrijwillig)

  • Houd je van de natuur?
  • Heb je kennis van bomen?
  • Steek je graag je handen uit de mouwen?
  • Werk je graag in een fijn team en ben je in staat dit aan te sturen?
  • Heb je kennis van de ARBO-regels en veldhulpverlening of bereid dit te leren?
  • Wil je de schakel zijn tussen Utrechts Landschap en het beheerteam?

Dan is dit vast een leuke functie voor jou!  

Je belangrijkste taak als coördinator is het aanspreekpunt zijn tussen Utrechts Landschap en de vrijwilligers van beide beheerteams. Daarnaast bespreek je de planning met de boswachter, je zorgt ervoor dat de beheerteams aan het werk kunnen en veilig werken, je houdt de vrijwilligerslijst bij en je verzorgt – indien nodig – de introductie van nieuwe vrijwilligers.

De tijdsinvestering is tweeledig. Aan de ene kant werk je 1x per week mee in het beheerteam op woensdag- of donderdagochtend. Uiteraard mag je ook iedere week bij beide ochtenden meewerken. Aan de andere kant werk je als coördinator 4 uur per maand extra voor het uitvoeren van je taken. Dat is ongeveer 2 uur per beheerteam.

Utrechts Landschap biedt werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan excursies en bijeenkomsten waardoor je kennis over Utrechts Landschap krijgt en je kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden.  

Stroomt de positieve energie door je lijf? Leuk! Vul dan dit aanmeldformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah Bauwens zal contact met je opnemen om het vrijwilligerswerk samen te bespreken.