Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Bezoek

Bezoekersinformatie

Van april t/m oktober worden op vrijdag en zaterdag in kleine groepjes om 11.30 en 13.30 uur rondleidingen door Kasteel Loenersloot gegeven. Een rondleiding duurt ruim een uur. Bezoekers komen in een aantal fraaie kamers, op de toren en in de kelders. De groepen bestaan uit maximaal 20 personen, die vanwege enkele kleinere ruimten in het kasteel na een gezamenlijke verwelkoming worden gesplitst in twee groepen. Reserveren is noodzakelijk. 

Prijzen

Volwassenen  € 8,50
Beschermers van Utrechts Landschap € 5,00 
Kinderen t/m 12 jaar € 4,00 
Junior Beschermers t/m 12 jaar € 2,50
Gezinnen* € 15,-  

* Deze actieprijs geldt alleen tijdens korte schoolvakanties en in juli en augustus (maximaal 4 personen, waaronder minimaal een kind t/m 12 jaar).

Groepen

Voor bezoeken met grote groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot via kasteelloenersloot15@gmail.com. Kasteel Loenersloot is niet te huur voor vergaderingen, feesten, het maken van trouwfoto's, e.d.

Parkeren

Komt u met de auto? U kunt parkeren op de daarvoor ingerichte parkeerplaats (Rijksstraatweg 153). Deze ligt circa 10 minuten lopen van het kasteel en is met lichtgroene borden aangegeven. Parkeren bij het kasteel is niet mogelijk. Het kasteel ligt aan de Rijksstraatweg 211 in Loenersloot. Wij raden het aan om met de fiets of bus 120 te komen.

Toegankelijkheid

Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn in en rond het kasteel niet toegestaan.

Vertrekpunt rondleiding

De rondleiding vertrekt vanaf het bankje/fietsenrek op de oprijlaan van het kasteel (zie bord "start rondleiding").

Reserveren

Vooraf reserveren voor de rondleidingen is noodzakelijk en kan via deze website. U dient vooraf via iDeal te betalen. Pinnen in het kasteel is niet mogelijk. 

Naar reserveren

Toegang tot park

Kasteelpark Loenersloot is dagelijks open voor publiek:

  • van april t/m september van 8.00 uur tot 20.00 uur
  • van oktober t/m maart van 8.00 tot 17.00 uur

De toegang is gratis.

Parkrondleidingen

Iedere maand is er een rondleiding door het park.

Honden

Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Dit is om de dieren op de naastgelegen boerderijen niet te storen en ook de dieren in het park zelf (waaronder een kolonie hazen), te beschermen.