Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Beerschoten, Houdringe, Panbos

Paviljoen Beerschoten sluit per 1 april

Het paviljoen krijgt aan de buitenzijde een flinke opfrisbeurt. Binnen wordt het verbouwd en ingericht tot een nieuw bezoekerscentrum, wat geopend gaat worden in het voorjaar van 2023 en een samenhangend geheel zal vormen met ondersteunende, professionele horeca inclusief vergader- en expositieruimte.

In de directe omgeving worden de parkeerfaciliteiten, ook voor de fiets, verbeterd. Utrechts Landschap stimuleert bezoekers met de fiets te komen. Vanaf het terras aan de achterzijde van het paviljoen kan je straks met een kop koffie genieten van de beeldentuin van Jits Bakker die al eerder werd gerenoveerd. Aan de zijkant van het paviljoen wordt een natuurspeeltuin aangelegd.

Beerschoten, Houdringe en Panbos

Vlakbij de stad Utrecht ligt landgoed Beerschoten. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Het aangrenzende Houdringe bestaat uit bos en open grasland. Er staan eiken en beuken  waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Aan de rand van de stuifzandvlaktes in het Panbos ‘wandelen’ de bomen. De wind heeft het zand tussen de wortels weggestoven. 

Meer over Beerschoten, Houdringe en Panbos

Praktische informatie

 • Wandelen

  Vier gemarkeerde wandelroutes:

 • Honden

  Beerschoten, Houdringe en Panbos: toegestaan, mits aangelijnd.

  Losloopgebieden op Houdringe en in het Panbos (zie kaart). In het losloopgebied moeten honden onder appel staan. Houd rekening met andere bezoekers.

  In het Panbos en op Houdringe lopen van maandag t/m vrijdag hondenuitlaatservices die hiervoor een overeenkomst hebben met Utrechts Landschap.

 • Ruiters

  Diverse ruiter- en menpaden. Een ruitervignet is verplicht. Dit is uitsluitend online verkrijgbaar via Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

 • Mountainbiken

  Niet toegestaan.

 • Rolstoelen

  Rondom het Paviljoen zijn de paden verhard.

 • Infocentrum

  Vanaf 17 augustus staat er op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag een mobiel informatiecentrum bij Paviljoen Beerschoten. De openingstijden zijn van 13.30 uur tot 16.30. 

 • Toilet

  Niet aanwezig.

 • Ingang

  De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt. 

  Let op! Het aantal parkeerplekken op Landgoed Beerschoten is beperkt. Kom daarom zo veel mogelijk op de fiets.

  Let op: sommige navigatiesystemen sturen u de parkeerplaats van hotel De Bitsche Hoek op.  Deze parkeerplaats is niet het eindpunt. Rijdt de parkeerplaats af, en draai rechts de Holle Bilt op. Eerste zijweg links uitrijden.

 • Boswachter

  Joris Hellevoort - Regio Noord

  Joris.jpg

Excursies en activiteiten

Met een gids op pad

Excursies en activiteiten

Bekijk de data

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om op Beerschoten, Houdringe en in het Panbos een excursie te krijgen met een eigen groep. 

Meer informatie