Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurwandeling door Bos Birkhoven

Natuurwandeling door Bos Birkhoven

Wandelexcursie - zondag 7 november 2021

Wandel mee door dit mooie natuurgebied. Op veler verzoek opnieuw een wandeling met onze gidsen in dit prachtige bos.

Hoor meer over de geschiedenis en het ontstaan  van het bos en zijn omgeving. We vertellen e.e.a. over de ontwikkelingen van de directe omgeving als gevolg van het opheffen van de oude parkeerterreinen in het kader van de aanleg van de nieuwe Randweg beter bekend als de Westtangent.

Tijdens onze wandeling staan we stil bij de verschillende boomsoorten die er zijn en de  dieren die er in het Bos Birkhoven leven. We vertellen meer over het ontstaan van  de Bosvijver en de Uitzichtheuvel om vervolgens via de Rhododendronvallei onze wandeling te vervolgen naar het Pinetum. Het Pinetum is een naaldbomentuin met vele uitheemse soorten, vervolgens wandelen via de oudste bomen in het bos t.w. de grove dennen terug naar ons vertrekpunt.                                                      

Dikke jas aan, das om, wandelschoenen aan en …gaan!

We verzamelen vanaf 13.15 uur en vertrekken om 13.30 uur voor een wandeling die ca. twee uur duurt.

Wees van harte welkom. Anders dan je van ons bent gewend, moet je je nu wél van tevoren aanmelden. En dat kan uitsluitend via de website. Aanmelden is per persoon. (Kom je bijv. met 2 personen, zorg dan dat er bij aantal 2 staat.) Neem je reserveringsticket mee, deze geldt als toegangsbewijs voor onze gidsen. Heb je géén ticket dan kun je niet deelnemen.

Voor vragen neem per e-mail contact op,  koetshuisstoutenburg@gmail.com. Aanmelden kan dus niet per e-mail maar uitsluitend via de website!

 • Voor

  Wandelliefhebber

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  het nieuwe parkeerterrein tegenover parkeerplaats Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

Delen:

Share Share