Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot: zaterdag 11 september een bruisende dag in en rond het kasteel!

Kasteel Loenersloot: zaterdag 11 september een bruisende dag in en rond het kasteel!

Evenement - zaterdag 11 september 2021

Op 11 september kunnen we - eindelijk weer - een middag met allerlei activiteiten organiseren op Kasteel Loenersloot. En het slot op eigen gelegenheid laten bezichtigen, al zijn er op andere vrijdagen en zaterdagen rondleidingen. Het 750 jaar oude kasteel werd tot 1997 bewoond. De laatste bewoonster, barones Madzy van Nagell-Martini Buys, lijkt net even afwezig. U ziet overal in het kasteel nog herinneringen aan haar. Het kasteel werd eind 18e eeuw verbouwd tot een buitenhuis. De 18e-eeuwse inrichting en sfeer treft u, naast het specifieke van een kasteel, overal in het slot aan.

Op de indrukwekkende zolder is een film te zien, met daarin diezelfde barones in 1988. Ook is er een video over de oorlogstijd in Loenersloot en omstreken, waarin het kasteel een grote rol speelt. U kunt daarnaast zelf het kasteel van kelder, bel-etage tot kasteeltoren bekijken, genieten van het uitzicht vanaf de donjon (toren) en de unieke geschilderde behangsels in tuin- en eetzaal bewonderen. In diverse ruimten staan fraaie prenten van het vroegere kasteel en bewoners. In alle vertrekken staan vrijwilligers die al uw vragen kunnen beantwoorden.

En er is muziek!! Elk uur vinden er mini-concerten plaats. In de tuinkamer speelt de professionele pianiste Kaoru Iwamura 19e-eeuwse romantische muziek op de Broadwood-pianoforte uit 1829. Deze is ons in bruikleen gegeven door Museum Geelvinck.

Bezoekers zijn welkom om 12, 13, 14, 15 of 16 uur. Kiest u hieruit een uur voor reservering. U heeft in dat uur 55 minuten de tijd voor de bezichtiging, de muziek en de andere activiteiten. Op elk uur vinden al de hiervoor genoemde activiteiten plaats.

Wilt u komen? U wordt dan met nadruk verzocht vooraf te reserveren. De toegang is, nog vanwege corona, beperkt!  Aanmelden ter plaatse, bij de kassa op de oprijlaan, kan daarom vrijwel niet. U kunt daar uitsluitend contant betalen. De toegangsprijs is bescheiden en voor kinderen onder begeleiding t/m 12 jaar gratis

Bij de tent, op de oprijlaan, waar u zich kunt melden, is ook een (gewilde) horecagelegenheid. 

Op deze dag zijn er op de oprijlaan diverse kinderactiviteiten, zoals blikgooien en zaklopen, te doen. Kinderen kunnen zich ook laten schminken.

Er zijn daarnaast drie rondleidingen door het prachtige, intieme park. U komt dan onder meer langs de groepsschuilplaatsen uit de mobilisatietijd. Reserveren (moet): zie elders op deze site!

En er is in het park ook een mogelijkheid een speurtocht te volgen! Formulieren bij de tent op de oprijlaan.

 • Voor

  Kasteelliefhebbers, mensen die in historie geïnteresseerd zijn en willen genieten van de diverse activiteiten. Het kasteel is vanwege de vele trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelhouders.

 • Honden

  Deze zijn niet toegestaan, niet in het kasteel en niet in het park

 • Kosten

  Beschermers Utrechts Landschap: € 2,50; niet-Beschermers € 5,00. Kinderen t/m 12 jaar: € 0,00. Als u beschermer wordt van Utrechts Landschap (€ 2,50/mnd) is de toegang gratis, krijgt u een boekje en een voucher voor een rondleiding met 2 personen.

 • Locatie of vertrekpunt

  De tent bij de oprijlaan naar het slot. Parkeren: volg a.u.b. de lichtgroene borden langs de weg en de aanwijzingen van de medewerkers. Vanaf de (gratis) parkeerplaats is het ca. 10 minuten lopen naar het kasteel. Of kom met de fiets of met bus 120.

Delen:

Share Share