Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg

Fietsexcursie - zondag 2 augustus 2020

Park Vliegbasis Soesterberg, een groot deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, heeft zich als gevolg van bijna een eeuw militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het Park is sinds 15 december 2017 eigendom van Utrechts Landschap, natuurwaarden en militaire historie zijn daarmee veiliggesteld. Ook op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum is ruimte voor natuurontwikkeling. 

Onze gidsen nemen u mee op een fietsexcursie over het terrein om de natuur(ontwikkeling) en de samenhang met militair gebruik nader te ontdekken.

Het seizoen is sterk bepalend voor de locaties die worden bezocht. De gidsen lichten de noodzaak toe om delen van het Park voor het publiek -beperkt- afgesloten te houden.

De fietsexcursie natuur vindt in de periode maart t/m oktober iedere eerste zondagochtend van de maand plaats.

Neem zelf uw fiets mee of huur deze in de regio, bijv. bij TCS Fietsen, Rademakerstraat 1, Soesterberg (06-55253562). Duur van de fietsexcursie is ca. 2 uur.

Utrechts Landschap is vanwege de corona richtlijnen genoodzaakt het aantal deelnemers te beperken tot 6 personen: vol is ook écht vol! Daarnaast gelden uiteraard de algemene coronamaatregelen. Heeft u symptomen die kunnen wijzen op corona, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis!

De gids heeft een lijst met de namen van alle excursie deelnemers met telefoonnummers. Zonder vermelding op de deelnemerslijst kan niet aan de excursie worden deelgenomen. In verband met eventuele traceerbaarheid worden de deelnemerslijsten door Utrechts Landschap tenminste 4 weken bewaard.

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom

 • Locatie of vertrekpunt

  Caf Restaurant Soesterdal, Verlengde Tempellaan 2, Soesterberg. Het is mogelijk gebruik te maken van de restauratieve en sanitaire voorzieningen van Soesterdal. Parkeren is gratis.

Delen:

Share Share