Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Herfstwandeling bos Birkhoven

Herfstwandeling bos Birkhoven

Wandelexcursie - zondag 4 oktober 2020

De gidsen van het Utrechts Landschap gaan weer op pad en nodigen u graag uit.

 In Birkhoven is de bosvijver een bekend attractiepunt voor de vaste bezoeker, in de crisisjaren 1930-1935 aangelegd als werkverschaffingsplan, net als de uitzichtheuvel en het bosbad.
Het bos Birkhoven bestaat voor een belangrijk deel uit grove den, lariks en spar. Maar ook een diversiteit aan loofbomen groeit er. Tijdens de wandeling bezoeken wij natuurlijk ook het Pinetum. Kortom, een belevingstocht door bos Birkhoven.
De wandeling vindt plaats onder leiding van gidsen van Utrecht Landschap. die u het een en ander vertellen over de verschillende boomsoorten, de dieren die er leven en het bosbeheer. Hoe is het met Birkhoven gesteld in het vroege najaar?

We verzamelen vanaf 13.45 uur op de parkeerplaats Birkhoven aan de Barchman Wuijtierslaan (BW laan) bij infobord Utrecht Landschap en vertrekken om 14.00 uur.

U bent van harte welkom. Anders dan u van ons bent gewend, moet u zich nu wél van tevoren aanmelden. Is de wandeling vol, dan kunt u zich aanmelden voor een reservelijst. Stuurt u dan een mailtje naar koetshuisstoutenburg@gmail.com. Vermeld dan met hoeveel personen u wilt komen en wat uw telefoonnummer is.

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats naast Barchman Wuytierslaan 232 (afslag Out in Action / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

Delen:

Share Share