Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Natuurwandeling door 'Schitterende Schammer'

Natuurwandeling door 'Schitterende Schammer'

Wandelexcursie - zondag 1 september 2019

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.

Daarnaast heeft Utrechts Landschap van de Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en allerlei planten. Het is dan ook goed toeven in dit gebied.

Tijdens de wandeling door de Schammer vertellen onze gidsen over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven.

We verzamelen vanaf 13.15 uur! Wees van harte welkom. Anders dan je van ons bent gewend, moet je je nu wél van tevoren aanmelden. En dat kan uitsluitend via de website. Aanmelden is per persoon. (Kom je bijv. met 2 personen, zorg dan dat er bij aantal 2 staat.) Neem je reserveringsticket mee, deze geldt als toegangsbewijs voor onze gidsen. Heb je géén ticket dan kun je niet deelnemen.

De wandeling is niet rolstoeltoegankelijk. Voor vragen kunt u ons per e-mail bereiken.

 • Voor

  Natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats Mixed Hockeyclub Leusden (MHC) Leusden, De Schammersteeg 2 3835 PT Stoutenburg (Leusden)

Delen:

Share Share