Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteelpark Loenersloot 2e Pinksterdag 6 juni: parkrondleidingen, een speurtocht, kluizenaar?

Kasteelpark Loenersloot 2e Pinksterdag 6 juni: parkrondleidingen, een speurtocht, kluizenaar?

Rondleiding - maandag 6 juni 2022

Elke 2e Pinksterdag vindt in heel Nederland de Dag van het Kasteel plaats. Na 2 jaar ook weer in en bij Kasteel Loenersloot. Speciaal voor deze dag organiseren we drie gratis rondleidingen door het prachtig gerestaureerde kasteelpark. Het is een echt Van Laar-park, ontworpen door deze tuinarchitect uit de 18e eeuw. De kenmerken: veel slingerende paden, heuveltjes en bruggetjes. Er zijn weinig zichtlijnen naar buiten, waardoor het park een besloten en romantisch karakter krijgt. Kees van de Kaa, de onderhoudsman van het park, die het door en door kent, leidt rond. Ook de boswachter en een parkgids geven een rondleiding.  

Op de oprijlaan bij het kasteel vinden diverse kinderactiviteiten plaats zoals blikgooien en zaklopen. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. In het park kunnen de kinderen (en hun (groot)ouders) op zoek gaan naar de kluizenaar, die in de kluizenaarshut zijn intrede deed! Als deze er is .. En ze kunnen een uitgezette speurtocht volgen. Die is er in ieder geval. Formulieren daarvoor zijn bij de kassa op de oprijlaan verkrijgbaar. 

Meer informatie over het bezoeken van het kasteel zelf vindt u elders op deze site.

 • Voor

  Mensen, die in een fraai gerestaureerd intiem kasteelpark rondgeleid willen worden. Gezinnen, die een speurtocht willen volgen. En op zoek gaan naar de kluizenaar.

 • Honden

  Zijn in het park niet toegestaan

 • Kosten

  De rondleidingen zijn gratis, reserveren is wel verplicht. Deelname aan de speurtocht is gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Bij het bruggetje meteen rechts na de ophaalbrug van de oprijlaan.

Delen:

Share Share