Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot 2e Pinksterdag: parkrondleidingen, kinderspelen, een kluizenaar!

Kasteel Loenersloot 2e Pinksterdag: parkrondleidingen, kinderspelen, een kluizenaar!

Rondleiding - maandag 10 juni 2019

Elke 2e Pinksterdag vindt in heel Nederland de Dag van het Kasteel plaats. Ook in en bij Kasteel Loenersloot. Speciaal voor deze dag organiseren we drie rondleidingen door het prachtig gerestaureerde kasteelpark. Het is een echt Van Laar-park, ontworpen door deze tuinarchitect uit de 18e eeuw. De kenmerken: veel slingerende paden, heuveltjes en bruggetjes. Er zijn weinig zichtlijnen naar buiten, waardoor het park een besloten en romantisch karakter krijgt. Kees van de Kaa, de onderhoudsman van het park, die het door en door kent, leidt rond.

Op deze dag vinden er in het park diverse kinderactiviteiten plaats zoals blikgooien en zaklopen. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Daarnaast kunnen de kinderen (en hun (groot)ouders) op zoek gaan naar de kluizenaar, die in de kluizenaarshut zijn intrede deed!

Meer informatie over het bezoeken van het kasteel zelf vindt u hier.

 • Voor

  Mensen, die in een fraai gerestaureerd intiem kasteelpark rondgeleid willen worden. En kinderen, die aan kinderspelletjes willen deelnemen en/of zich willen laten schminken. En op zoek gaan naar de kluizenaar!

 • Honden

  Zijn in het park niet toegestaan

 • Kosten

  De rondleidingen zijn gratis, reserveren is wel verplicht. De kinderspellen en het schminken zijn vrij toegankelijk, net als een bezoek aan de kluizenaar.

 • Locatie of vertrekpunt

  Bij het bruggetje meteen rechts na de ophaalbrug van de oprijlaan.

Delen:

Share Share