Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot 2e Pinksterdag: mini-concerten, kasteelbezichtiging, prenten, "de barones op reis"

Kasteel Loenersloot 2e Pinksterdag: mini-concerten, kasteelbezichtiging, prenten, "de barones op reis"

Evenement - maandag 10 juni 2019

Ook dit jaar doet Kasteel Loenersloot mee aan de Dag van het Kasteel. Dit 750 jaar oude slot werd tot 1997 bewoond. De laatste bewoonster, barones Madzy van Nagell-Martini Buys, lijkt net even afwezig. U ziet overal in het kasteel nog herinneringen aan haar. Op de grote zolder is een tentoonstelling ingericht over haar reizen (de barones op reis). In een video zijn interviews te zien met mensen die barones gekend hebben. Daarnaast kunt u het kasteel van bel-etage tot kasteeltoren bezichtigen, genieten van het uitzicht vanaf de donjon en de unieke geschilderde behangsels in tuin- en eetzaal bewonderen. Bovendien verwachten we die dag deftig personeel. Er staan in diverse ruimten fraaie prenten over het vroegere kasteel en sommige bewoners. In alle vertrekken staan vrijwilligers die al uw vragen kunnen beantwoorden.

En er is muziek!! Elk uur vinden er mini-concertjes plaats: in de tuinkamer 18e eeuwse barokmuziek op de pianoforte en in de salon een optreden met fluit en harp.

Bezoekers zijn welkom om 11, 12, 13, 14, 15 of 16 uur. Kiest u hieruit een uur voor reservering. U heeft in dat uur 55 minuten de tijd voor de bezichtiging, de muziek en de andere activiteiten. Op elk uur vinden al de hiervoor genoemde activiteiten plaats.

Aanmelden kan ook ter plaatse, bij de kassa op de oprijlaan. U kunt daar alleen pinnen.

Daar is ook een horecagelegenheid. 

Op de Dag van het Kasteel zijn er in het park diverse kinderactiviteiten zoals blikgooien en zaklopen. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Er zijn daarnaast drie rondleidingen door het prachtige, intieme park. Voor deze rondleidingen kunt u hier reserveren.

En er is in het park een kluizenaar in de kluizenaarshut gesignaleerd! Daar kunnen kinderen en hun ouders naar op zoek gaan.

 • Voor

  Kasteelliefhebbers, mensen die in historie geïnteresseerd zijn.

 • Honden

  Deze zijn niet toegestaan, niet in het kasteel en niet in het park

 • Kosten

  Beschermers van Utrechts Landschap: € 3,00; niet-Beschermers € 6,00. Kinderen t/m 12 jaar: € 0,00. Als u beschermer wordt van Utrechts Landschap (€ 2,50/mnd) is de toegang gratis, krijgt u een boekje en een voucher voor een rondleiding met 2 personen

 • Locatie of vertrekpunt

  De fietsenstalling bij de oprijlaan naar het slot. Zie het bord "start rondleiding". Parkeren: volg a.u.b. de lichtgroene borden langs de weg en de aanwijzingen van de medewerkers. Vanaf de parkeerplaats is het ca. 10 minuten lopen naar het kasteel.

Delen:

Share Share