Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Concert op pianoforte met sopraan en tenor in Kasteel Loenersloot

Concert op pianoforte met sopraan en tenor in Kasteel Loenersloot

Evenement - vrijdag 23 september 2022

Op vrijdag 23 september geeft de Japanse pianoforte-pianiste KAORU IWAMURA, samen met sopraan KITTY LAI en tenor EDMOND CHU in Kasteel Loenersloot twee maal een concert. Deze worden gehouden in de fraai gerestaureerde, sfeerrijke tuinkamer van het slot met zijn unieke, geschilderde, (linnen) behangsels. In die zaal vinden al zeker vanaf de 18e eeuw regelmatig concerten plaats. Het eerste concert begint om 17.00 uur, het tweede om 19.30 uur.

Kaoru speelt op de gerestaureerde Broadwood pianoforte uit 1829. Die tafelpiano is ons in bruikleen gegeven door Museum Geelvinck. Zij begeleidt Kitty Lai en Edmond Chu, sopraan en tenor. Samen een geweldig trio van professionele musici! Zij traden vorig jaar ook op voor een bijzonder enthousiast publiek in Kasteel Loenersloot. Kaoru speelde in juni dit jaar nog in het slot op de Dag van het Kasteel 2022. 

De musici presenteren u Chinese Lovesongs van Huang Zi.

U krijgt als onderdeel van het concert ook de korte indrukwekkende film LIFE IS A DREAM, opgenomen op Kasteel Loenersloot,  met onder meer de uitvoerenden van de concerten, te zien.

De zaal is bij beide concerten een half uur eerder open, dus om 16.30 en 19.00 uur. Er is geen pauze. Voor en na het concert zijn er wel koffie of thee en drankjes en hapjes in de hal verkrijgbaar. We zijn verheugd deze concerten met professionele musici weer aan te kunnen bieden in deze eeuwenoude locatie. 

 

 • Voor

  Muziekliefhebbers, die een professioneel concert op een pianoforte, met sopraan en tenor, in een fraaie ambiance waarderen

 • Honden

  Zijn niet toegestaan

 • Kosten

  € 16,00 voor beschermers (= leden) van Utrechts Landschap; € 17,50 voor niet-beschermers.€ 15,00 voor kasteelvrouwen en -heren (speciale beschermers)

 • Locatie of vertrekpunt

  Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211, Loenersloot. Er is een speciale (gratis) parkeerplaats, aangegeven met lichtgroene borden. Medewerkers wijzen de weg. Vandaar circa 10 minuten teruglopen naar het slot. Of kom op de fiets of met bus 120.

Delen:

Share Share