Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wandeling door Bloeidaal

Wandeling door Bloeidaal

Wandelexcursie - zondag 6 september 2020

De wandeling gaat door het kleurrijke en gevarieerde natuurgebied Bloeidaal. Het is sinds de inrichting in 2006 in eigendom en beheer van Utrechts Landschap en ligt tussen de Barneveldse Beek en de Hogeweg. Bloeidaal maakt deel uit van de visie “Venster op de Vallei en vormt de overgang van stedelijk gebied naar de Gelderse Vallei.

De gidsen vertellen u over de flora en fauna, de cultuurhistorie en de waterhuishouding van dit kleurrijke natuurgebied.

Vanaf het begin van het groeiseizoen is het één zee van wilde planten en bloemen met een gevarieerde fauna, zoals watervogels, reeën, hazen en fazanten. Deze biodiversiteit is er niet vanzelf gekomen. Als er in het gebied niets zou worden gedaan, is er over een aantal jaren uitsluitend bos te zien.

Bloeidaal is nu een gevarieerd gebied geworden met bosjes, natte en droge graslanden, poelen, sloten en beken. Ook is er een vispassage aangelegd om de stuw in de Hoevelakense beek passeerbaar te maken voor traag zwemmende vissen. Lees hier meer over dit prachtige gebied.

U bent van harte welkom. Anders dan u van ons bent gewend, moet u zich nu wél van tevoren aanmelden. Is de wandeling vol, dan kunt u zich aanmelden voor een reservelijst. Stuurt u dan een mailtje naar koetshuisstoutenburg@gmail.com. Vermeld dan met hoeveel personen u wilt komen en wat uw telefoonnummer is.

We verzamelen vanaf 13.45 uur op de parkeerplaats. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinder-of wandelwagens.

 • Voor

  Volwassenen

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats UL, Koedijkerweg 16, 3816 BV Amersfoort

Delen:

Share Share