Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wandeling door de Schammer

Wandeling door de Schammer

Wandelexcursie - zondag 7 oktober 2018

De Schammer is een natuurgebied ten noorden van Leusden en ten oosten van Amersfoort langs de A28. Naast natuurgebied kreeg het een recreatieve functie en kon het worden gebruikt als opslagmogelijkheid van grote hoeveelheden regenwater. 

Ga samen met onze enthousiaste natuurgidsen op stap in dit stukje “nieuwe natuur”.  Het thema van deze wandeling is 'Waterhuishouding en de Grebbelinie'.

De Grebbelinie was een voorverdediging van de Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie gebaseerd op het onder water zetten van land. De linie liep van Rhenen tot aan Bunschoten. De Schammer maakte onderdeel uit van de Grebbelinie. De gidsen van het Utrechts Landschap nemen u graag mee terug in de geschiedenis van dit unieke gebied. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen u ook waarom dit natuurgebied er mede voor zorgt dat een groot deel van Amersfoort bij hevige regenval droge voeten houdt.

Uiteraard bekijken we ook – van een veilige afstand – de nieuwe oeverzwaluwwand welke op 24 januari 2018 officieel is geopend. 

De wandeling is helaas niet rolstoeltoegankelijk en ook niet/minder geschikt voor kinderen.

Verzamelen vanaf 13.45 uur op de parkeerplaatsen van de hockeyvelden aan De Schammersteeg 2, 3835 PT, Stoutenburg (Leusden).

 • Voor

  Wandel- en natuurliefhebbers

 • Honden

  Niet toegestaan

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Parkeerplaats bij de hockeyvelden aan de Schammersteeg 2, 3835 PT Stoutenburg (Leusden).

Delen:

Share Share