Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Themadag "Iconen van bomen"

Themadag "Iconen van bomen"

Evenement - zondag 16 september 2018

Kom naar onze themadag 'Iconen van bomen’ op zondag 16 september 2018 van 11.00 tot 16.30 uur op Heerlijkheid Stoutenburg!

Tijdens deze themadag  op Heerlijkheid Stoutenburg  maak je kennis met wat je allemaal met hout kunt doen en wandel je door onze prachtige natuur.

Een nieuw leven van hout, dat vind je in de diverse kramen, fototentoonstelling, demonstraties en workshops.

Volg diverse workshops zoals schilderen en djembé en wandel mee met de bomenexpert, Simon Klingen. Of ga mee met de gezinswandeling onder leiding van onze eigen gidsen.

Simon Klingen heeft de zorg voor 4.200 ha bos bij het Utrechts Landschap. Daarnaast runt hij onder de naam Klingen Bomen in Doorn een bureau waarin hij boseigenaren van advies dient en cursussen geeft aan bosprofessionals, landschapsarchitecten en cultuurhistorici. Ook stelt hij, samen met landschapsarchitecten, beheerplannen op voor gemeenten en particuliere eigenaren van bossen en buitenplaatsen.

Tijdens onze themadag kunt u samen met hem op pad gaan rondom de Heerlijkheid Stoutenburg. Per wandeling kunnen er 15 deelnemers mee. Je moet hier wel voor opgeven.

Aanmelding voor de wandeling van 11.00 uur

Aanmelding voor de wandeling van 13.30 uur

Deze wandelingen zijn niet geschikt voor onze jonge wandelaars, maar ook aan hen hebben wij gedacht. Wandel mee als gezin met onze gidsen.

In onze knutseltent kunnen onze jonge gasten ook terecht voor het maken van een ratelstok, stokpoppen, een stokje waarmee je het geluid van een pad kunt maken. Laat je uitdagen bij de diverse spelletjes zoals Mikado, ‘mik in het blik’ en bosbingo. Of bouw met hout je eigen kunstwerk op onze ‘bouwplaats’.

De workshop schilderen wordt verzorgd door Ineke van den Berg. Zij heeft van haar passie voor de natuur haar hobby gemaakt en schildert zelf prachtige natuurobjecten.

Voor een workshop djembé kun je terecht bij Mandingo Tingana Victor, voor velen die in Leusden wonen, een welbekende artiest. Tijdens zijn workshop maak je kennis hoe je een Afrikaanse trommel kunt bespelen met verschillende ritmes en slagtechnieken.

Bewonder in het bos de mobielen Perpetermobile van Peter Huibers, “Evenwicht in beweging”.

Muziek is er deze dag ook! Het saxofoonkwartet Blovi uit Amersfoort zorgt voor een warm en energiek geluid.

Geniet van je drankje, ijsje, poffertjes of eigen gebakken taarten op ons gezellige terras, waar twee jonge goochelaars – Espen en Luca - je verrassen met hun acts. Espen en Luca zijn in april Nederlands Kampioen goochelen voor junioren geworden. Dus kom en laat je niet bedonderen!

In Het Koetshuis hangt een fototentoonstelling van “dé Icoon van een boom” gemaakt door onze vrijwilligers. Deze fototentoonstelling is na onze themadag uiteraard ook nog te bewonderen tijdens de openingstijden van het informatiecentrum!

 • Voor

  Jong en oud

 • Honden

  Niet toegestaan tijdens de wandelingen

 • Kosten

  Gratis

 • Locatie of vertrekpunt

  Heerlijkheid Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg

Delen:

Share Share