Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Muziek, veel activiteiten op Dag van het Kasteel 2022 in en om Kasteel Loenersloot

Muziek, veel activiteiten op Dag van het Kasteel 2022 in en om Kasteel Loenersloot

Evenement - maandag 6 juni 2022

Elk jaar vindt in Nederland de Dag van het Kasteel plaats. Na 2 jaar ook weer op Kasteel Loenersloot. Dat kasteel stamt uit de 13e eeuw, is diverse malen verbouwd en nu ingericht zoals na de laatste grote verbouwing tot een zomerverblijf in de 18e eeuw. Het kasteel werd tot 1997 bewoond. De laatste bewoonster, de barones, lijkt in het compleet ingerichte kasteel net even afwezig.

Op maandag 6 juni, 2e Pinksterdag, is het slot in het gelijknamige dorp open om het op eigen gelegenheid te bekijken. U bent van harte welkom om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur. Kiest u hieruit een uur voor reservering. Elk heel uur kunnen bezoekers onder meer de kelders, de prachtige bel-etage of de imposante zolder bekijken en van het uitzicht vanaf de toren te genieten. Verder is er in en om het slot veel te doen. 

In alle vertrekken staan vrijwilligers die uw vragen kunnen beantwoorden. Overal in het kasteel vinden elk uur diverse activiteiten plaats. Kaoru Imawura, professionele pianoforte-bespeelster,  geeft daarop elk uur een mini-concert. U kunt prachtige  prenten van het vroegere kasteel en bewoners bewonderen. Op de indrukwekkende zolder wordt een video vertoond met interviews van mensen over de kleurrijke barones Madzy Van Nagell-Martini Buys. Er is een video over het kasteel, Loenersloot, Loenen en Vreeland ten tijde van de 2e wereldoorlog. En een video over de vleermuizen in en om het slot. In de keuken wordt de pas aangeschafte film vertoond, waarop de barones zelf in levende lijve te zien is tijdens een interview in 1988 in het kasteel.

Kinderen (t/m 12 jaar onder begeleiding gratis toegang) kunnen zich op de oprijlaan laten schminken. En daar blikgooien, zaklopen, sjoelen, enz.

Op de oprijlaan is bij de tent (kassa) speciaal voor deze dag een aantrekkelijke horecagelegenheid opgezet. Bij de kassa kunnen bezoekers, die reserveerden, zich melden. Men kan zich op de dag zelf nog aanmelden. U wordt dan verzocht per pin te betalen. Reserveren vooraf heeft onze voorkeur.

U kunt op deze dag ook in het fraai gerestaureerde kasteelpark terecht. Er worden 3 (gratis) rondleidingen gehouden, om 12.30, 13.45 en 16 uur. Daarvoor dient u elders op deze site te reserveren. Ook kunt u met het gezin in het park een (gratis) speurtocht volgen. Formulieren daarvoor liggen bij de kassa op de oprijlaan. En misschien is de kluizenaar bij de kluizenaarshut, de zoon van Strik, er wel.

We verwelkomen u heel graag. Via onderstaande knoppen kunt u reserveren voor de Dag van het Kasteel in het kasteel zelf. Elders op deze site voor de parkrondleidingen.

Vanaf april t/m oktober kunt u op elke vrijdag en zaterdag om 11 en om 13.30 uur overigens deelnemen aan een uitgebreide rondleiding in het kasteel. U ziet en hoort dan bijna alles over het kasteel. Deze Kasteeldag vinden er alleen bezichtigingen plaats. Zie voor reserveren voor die rondleidingen elders op de site.

 • Voor

  Kasteelliefhebbers en mensen die daar wel eens een kijkje in willen nemen. En er zijn speciaal voor deze dag op elk bezichtigingsuur veel bijzondere activiteiten!

 • Honden

  Zijn in het kasteel en op de kasteelplaats niet toegestaan

 • Kosten

  Beschermers van Utrechts Landschap: € 3,00; niet-Beschermers € 6,00. Kinderen t/m 12 jaar: € 0,00. Kasteelheren en -vrouwen € 2,50. Een nieuwe beschermer (€ 30/jr) krijgt gratis toegang; een boekje en een voucher voor een rondleiding met 2 ppn.

 • Locatie of vertrekpunt

  De oprijlaan bij het kasteel, bij de kassa. Parkeren: volgt de lichtgroene borden bij de weg en de aanwijzingen. Vanaf de parkeerplaats is het 10 minuten lopen naar het kasteel. Of kom met bus 120 (half-uursdienst, halte voor kasteel) of op de fiets

Delen:

Share Share