10 jaar Herfstmarkt Amerongen

kraam Herfstmarkt Amerongen

Hij komt er weer aan, de jaarlijkse herfstmarkt in Amerongen. En dit jaar belooft het een speciale editie te worden want het is alweer de tiende keer dat de Herfstmarkt gehouden wordt.

Wat natuurlijk blijft is dat alle op de markt aangeboden producten in het thema staan van natuur, ambacht en herfst. Ook dit jaar zijn er weer verschillende nevenactiviteiten. Want behalve gezellig rondsnuffelen tussen de 22 kramen terwijl men luistert naar sfeervolle muziek, kan men begeleidt door een gids genieten van een mooie herfstwandeling door het Amerongse Bos. Voor wie liever niet wandelt, staat de Bosboemel klaar voor een ritje door onze mooie natuur, ook heel leuk voor kinderen.

Voor het eerst dit jaar zal de onlangs geheel gerestaureerde 3e Tabaksschuur op het terrein geopend zijn. Hier wordt voor de kinderen een voorstelling van een kwartier door het Poppentheater uitgevoerd.

En dat is nog lang niet alles, want kinderen kunnen ook nog deelnemen aan een verrassende speurtocht naar boskabouters en knutselen of broodjes bakken boven een vuurtje.

Wie van dit alles trek heeft gekregen in iets lekkers kan op het Horecaplein terecht. Bijvoorbeeld voor een heerlijke kop soep. Maar ook een lekkere pannenkoek, gebakken met meel van de Amerongse molen Maallust of genieten van een heerlijke snack van Restaria de Brabander behoren tot de mogelijkheden.

  • Tijdens de Herfstmarkt kun je mee met een mini-cursus Bosbeheer gegeven door Simon Klingen. Wil je je aanmelden voor deze cursus? Dat kan hier.
  • Kinderen kunnen samen met hun (groot-)ouders deelnemen aan een ontdekkingstocht. Aanmelden kan hier.

Praktische informatie

Datum

Zaterdag 5 oktober 2024

van 10.00 tot 16.00 uur

 

Locatie

In en rond het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap, Veenseweg 8, Amerongen

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Toegang

Gratis

Gezin

De herfstmarkt is voor jong en oud.

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn verboden.