Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Publiekswandeling Amerongse Bos op 1 oktober

Publiekswandeling Amerongse Bos op 1 oktober

Wandelexcursie - zaterdag 1 oktober 2022

Publiekswandeling door het Amerongse Bos

De zomer nadert haar einde en de herfst komt in zicht. Veel bomen zijn nu al volop in de herfststand gekomen. Er is veel bladverlies door de extreme warmte en droogte van de afgelopen tijd. Sommige bomen hebben zelfs deze lange periode van droogte niet overleefd. Zijn dit de gevolgen van klimaatverandering? Bovendien heeft de natuur te lijden onder de neerslag van stikstof, hierover lezen, zien en horen we bijna dagelijks via de media.

Onze gidsen gaan met u op zaterdag 1 oktober a.s. het bos in om u de effecten hiervan te laten zien. Het Amerongse Bos kenmerkt zich door een grote variatie in zowel loof- als naaldbomen. Hierdoor kunt u ook de verschillen zien in de manier waarop de verschillende boomsoorten op deze veranderingen in klimaat reageren. Hebben deze soorten in onze bossen nog toekomst of worden we genoodzaakt over te gaan op een bosbeheer waarbij een ander soort boom beter bestand is tegen deze klimaatveranderingen?

Tijdens deze wandeling komt u ook langs uitzichtpunten en plaatsen waar even stil wordt gestaan bij de geschiedenis van het bos en de tijd voordat dit bos er was.

De start van de wandeling is om 13.30 uur vanuit het Informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Deelname is gratis, maar omdat er maximaal 20 personen mee kunnen dient u zich vooraf aan te melden. Dit doet u op deze pagina via de knop reserveren.

Bent u met de auto, parkeer deze dan gratis op de parkeerplaats van Groene Entree de Burgwal in Amerongen. Hier vandaan loopt binnendoor u in enkele minuten naar het Infocentrum.

  • Voor

    Jong en Oud

  • Kosten

    Gratis

  • Locatie of vertrekpunt

    Infocentrum Utrechts Landschap Veenseweg 8 Amerongen

Delen:

Share Share