Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wandeling Hoog Moersbergen

Wandeling Hoog Moersbergen

Wandelexcursie - zaterdag 21 mei 2022

Zaterdag 21 mei vertrekken we om 10.00 uur voor een wandeling door de heide en de bossen van Hoog Moersbergen. Voor het vertrek verzamelen we op de Parkeerplaats 'Groene Entree Zanderij Maarn' aan de Bergweg in Maarn.

Bij deze wandeling van Utrechts Landschap neemt de gids u mee naar de kleine heide naar de plaats waar waarschijnlijk een urnenveld ligt. Hij vertelt u over het bosbeheer van Utrechts Landschap en zal letterlijk stil staan bij een aantal bomen om daar wetenswaardigheden over te vertellen. Neem dus uw camera mee. Ook komen wij langs het ”apenbosje” waar een mysterieus kasteeltje gestaan heeft. De gids ontrafelt voor u het mysterie.

Kent u de Douglas, de Robinia (of valse acacia), de Zachte en Ruwe berk? Wij komen ze tegen op deze wandeling van 1 ½ á 2 uur. Met een beetje geluk horen wij de raaf en zien wij de buizerd overvliegen. Ook is er een kans om de grote bonte specht te horen en te zien. Waarom zijn we zuinig op onze zomereik en waarom de tamme kastanje en Amerikaanse eik soms verwijderd worden en waarom de Douglas soms mag blijven en soms moet wijken? Het wordt u allemaal uitgelegd tijdens deze wandeling.

U wordt verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan op deze pagina via de knop reserveren. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

 

 

  • Voor

    Jong en Oud

  • Kosten

    Gratis

  • Locatie of vertrekpunt

    Parkeerplaats Groene Entree Zanderij Bergweg Maarn

Delen:

Share Share