Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

De oorlogsjaren rond Kasteel Loenersloot; rondleiding

De oorlogsjaren rond Kasteel Loenersloot; rondleiding

Rondleiding - vrijdag 6 mei 2022

In de komende meidagen wordt in het kasteelpark bij Kasteel Loenersloot  een oorlogsmonument geplaatst. Aanleiding voor ons om op 6 en 7 mei 4 speciale rondleidingen rond gebeurtenissen van de 2e wereldoorlog in en om het slot te organiseren. Bezoekers krijgen eerst een korte uiteenzetting van gebeurtenissen in Loenersloot en omgeving en gaan daarna het kasteelpark in en bezoeken ook rond die oorlog relevante plaatsen in het kasteel zelf. Een rondleiding duurt ruim een uur. 

De 2e wereldoorlog is beslist niet ongemerkt voorbijgegaan aan de regio Stichtse Vecht rond Loenen, Nigtevecht en Vinkeveen. Ook in en rond Kasteel Loenersloot vonden diverse gebeurtenissen plaats. In 1939 trok het Nederlandse leger er binnen. De groepsschuilplaatsen (foto) zijn er nog een overblijfsel van. Vanaf 1943 was de Feldgendarmerie er gevestigd. Het slot was daarnaast ook verblijfplaats voor gijzelaars en onderduikers. Vlak bij het kasteel vond een fusillade plaats en in mei 1945 vochten Duitsers met leden van de Binnenlandse Strijdkrachten in de omgeving. Ruim 75 jaar geleden! Helaas is oorlogsgeweld wederom zeer actueel in Europa. 

U kunt hieronder reserveren. 

 • Voor

  Bezoekers, die geïnteresseerd zijn in gebeurtenissen, zoals die in en rond Kasteel Loenersloot in de 2e wereldoorlog plaatsvonden. Mensen met veel belangstelling voor 2e wereldoorlog.

 • Honden

  Zijn niet toegestaan

 • Kosten

  Beschermers € 5,00; niet-beschermers € 8,50. Junior-beschermers € 2,50, kinderen t/m 12 jaar € 4,00.

 • Locatie of vertrekpunt

  Oprijlaan kasteel, voor de groene hekjes. Zie bord "start rondleiding". Parkeren: volg de lichtgroene borden naar de gratis kasteel-parkeerplaats. Vanaf daar 10 minuten teruglopen. Of kom per fiets of bus 120 (halfuursdienst, halte voor het slot).

Delen:

Share Share