Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot: lezing over heraldiek (familiewapens)

Kasteel Loenersloot: lezing over heraldiek (familiewapens)

Overige - dinsdag 26 oktober 2021

Op dinsdag 26 oktober houdt Herman Valen in de sfeervolle tuinkamer van het slot een lezing over heraldiek. Deze gaat over wapenkunde en betreft familiewapens op wapenborden, zoals die door adellijke families, soms al heel lange tijd, in gebruik waren en soms nog zijn. De lezing begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. 

Herman Valen is bij uitstek deskundige op het gebied van wapens en alle verhalen, die daar bij komen. Hij gaat voor ons een aantrekkelijke, goed gedocumenteerde, met dia's (beamer) ondersteunde lezing verzorgen.

Voor de lezing of na afloop kunt u onder het genot van een drankje of hapje (op eigen kosten) nog even bij- of napraten.

U reserveert via de groene balk hieronder. 

We gaan uit van een goed gezondheid, zonder (corona)verschijnselen. De zaal is extra geventileerd en de stoelen worden ruim geplaatst. 

Welkom op 26 oktober!

 

 • Voor

  Kasteelvrouwen en kasteelheren, bijzondere beschermers dus van Utrechts Landschap, betrokken bij Kasteel Loenersloot Vrijwilligers, actief voor het kasteel Andere belangstellenden voor het onderwerp van deze lezing

 • Honden

  Honden zijn niet toegestaan

 • Kosten

  € 0,00 voor vrijwilligers en andere betrokkenen bij het kasteel € 2,50 per persoon voor kasteelvrouwen en -heren, als bijdrage aan de kosten van de avond € 5,00 voor beschermers € 7,50 voor niet-beschermers

 • Locatie of vertrekpunt

  Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211 te Loenersloot. Bus 120 komt elk half uur langs het slot.

Delen:

Share Share