Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot: unieke muziektheatervoorstelling; verteller Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova

Kasteel Loenersloot: unieke muziektheatervoorstelling; verteller Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova

Evenement - zaterdag 23 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur vindt in het slot een unieke muziektheatervoorstelling plaats met als verteller de bekende (TV-)acteur Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova. U maakt kennis met een mysterieus verhaal van schrijver Alexander Koeprin. Bewerking en regie zijn van Gerardjan Rijnders, voorheen artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam.

 

De Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) geniet in Nederland weinig bekendheid. Onterecht, want zijn naam is in Rusland even groot als die van Tsjechov of Tolstoi.

In zijn novelle De Granaten Armband (1911) voert Koeprin ons mee in het leven van vorstin Vera Nikolajevna en haar geheime aanbidder. Op haar naamdag stuurt hij haar een granaten armband. Dit cadeau brengt veel commotie met zich mee. Wanneer de identiteit van deze onbekende niet langer verborgen blijft, laat Koeprin ons zien hoe ver de ultieme liefde zich uitstrekt tot een niet meer in woorden te vatten tragiek. Die kan dan alleen nog maar in muziek worden verklankt: het Largo Appassionato uit de pianosonate op.2 nr.2 van Ludwig van Beethoven, zoals de schrijver dat zelf heeft aangegeven. De muziek speelt daarmee een eigen en belangrijke rol in het verhaal.

Acteur Bartho Braat, pianiste Irina Parfenova en regisseur Gerardjan Rijnders zetten dit unieke verhaal om in een muzikale voorstelling. Met deze voorstelling zullen gesproken woord, klassieke pianofortemuziek en pianospel (dus 2 instrumenten die avond!) versmelten. Bijzonder: kort na de 150ste verjaardag van Koeprin én de 250ste van Beethoven in 2020.

                                                                              

Dit alles speelt zich af in de sfeervolle tuinzaal van het kasteel met zijn bijzondere geschilderde behangsels, waarin al sinds de 18e eeuw regelmatig concerten gehouden worden. 

We gaan uit van een goede gezondheid (geen corona-verschijnselen) van de bezoekers. We zorgen voor extra ventilatie. Er vindt een (verplichte) corona-check plaats! 

Het evenement is inmiddels geheel volgeboekt. 

 • Voor

  (Klassieke) muziekliefhebbers en liefhebbers van fraaie, gepassioneerde, professioneel vertelde verhalen in een zeer sfeervolle omgeving

 • Honden

  Zijn niet toegestaan

 • Kosten

  Kasteelvrouwen en -heren: € 16,00 Beschermers Utrechts Landschap: € 17,50 Niet-beschermers: € 19,50

 • Locatie of vertrekpunt

  Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211, Loenersloot. Parkeren: volg de lichtgroene borden en de aanwijzingen naar de gratis kasteel-parkeerplaats. Vanaf hier 10 min teruglopen. Of kom per fiets of bus 120 (halfuursdienst, halte voor slot)

Delen:

Share Share