Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteelpark Loenersloot: zaterdag 11 september extra rondleidingen en een speurtocht

Kasteelpark Loenersloot: zaterdag 11 september extra rondleidingen en een speurtocht

Rondleiding - zaterdag 11 september 2021

In het 18e-eeuwse kasteelpark organiseren wij op zaterdag 11 september extra rondleidingen. Het is een speciale dag, want ook in het kasteel vinden diverse activiteiten plaats. Het intieme, naar binnen gekeerde park is een echt Van Laar-park. Van Laar was dé tuinarchitecht van de 18e eeuw. De vele waterpartijen en kronkelende paadjes maken van het park met de kunstmatige heuveltjes en een bruggetje een heerlijk kleinschalig wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen, die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Nu overwinteren er regelmatig vleermuizen.

Op deze dag zijn drie rondleidingen gepland, om 12.30, 13.45 en 16.00 uur. De gids vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de herstelde structuur en besteedt aandacht aan de tuinsieraden, zoals de kluizenaarshut. Ook komt de omvangrijke restauratie aan de orde. En natuurlijk de bomen en de planten. Een rondleiding duurt een uur en is ook op deze dag gratis. U moet wel reserveren en er zijn nog vanwege corona beperkt plaatsen beschikbaar.

Op deze dag is het mogelijk met de kinderen een speurtocht te volgen. Formulieren daarvoor zijn bij de tent op de oprijlaan van het kasteel verkrijgbaar.

Op die oprijlaan is ook een horecagelegenheid. U kunt, als u het kasteel wilt bezichtigen en/of wilt deelnemen aan de activiteiten daar elders op deze site daarvoor reserveren. Tegen geringe kosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding gratis naar binnen. Kasteel en park zijn meer dan de moeite waard!

 • Voor

  Liefhebbers van (kasteel) parken, natuurliefhebbers, mensen die een mooi, intiem park waarderen.

 • Honden

  Zijn in het park absoluut niet toegestaan

 • Kosten

  De parkrondleidingen zijn gratis. U dient wel te reserveren.

 • Locatie of vertrekpunt

  De brug naar het park, meteen rechts na de witte ophaalbrug. Parkeren: volg de lichtgroene parkeerborden naar de gratis kasteel-parkeerplaats. Daarna 10 minuten teruglopen. Op kom met de fiets of met bus 120 (halfuursdienst, halte voor het kasteel)

Delen:

Share Share