Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Publiekswandeling door het Amerongse Bos 7 augustus 2021

Publiekswandeling door het Amerongse Bos 7 augustus 2021

Wandelexcursie

Publiekswandeling Amerongse Bos

Op zaterdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg. De wandeling wordt begeleid door één van onze gidsen die u uitgebreid zal informeren over tal van wetenswaardigheden in dit qua natuur, landschap en historie zeer veelzijdige gebied.

Zo krijgt u o.a. verhalen te horen over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug, flora, fauna, bosbeheer, de relatie tot Kasteel  Amerongen en haar verschillende bewoners en nog veel meer zaken die een rol spelen of gespeeld hebben  in dit prachtige natuurgebied. Uiteraard is er tijdens zo’n wandeling ook altijd een (kleine) kans op een ontmoeting met één van de bijzondere bewoners van het gebied zoals reeën, vossen of boommarters.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot maximaal 2 uur. Deelnemers vertrekken  om 14.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap, aan de Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren op de Groene Entree aan de Burgwal. Hier vandaan loopt u in een paar minuten naar het infocentrum.

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, het is wel verplicht om u vooraf aan te melden. Dit kunt u doen op deze site via de knop reserveren.

  • Voor

    Jong en Oud

  • Kosten

    Gratis

  • Locatie of vertrekpunt

    Infocentrum Utrechts Landschap Veenseweg 8 Amerongen

Delen:

Share Share